Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2014 16:58 - Православен ли е руснакът? Митове за Русия
Автор: tomekki Категория: Политика   
Прочетен: 6071 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 29.04.2014 15:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Пиша с голямо огорчение тези редове за афишираното руско горделиво НЕправославие. Веднага може да се направи аналог с Кръстоносните походи, които са   военни и  религиозно-доктринални кампании, имащи за цел разграбване на източните богатства и особено Византия. От уикипедия : "Кръстоносните походи целя̀т:
  • разширяване или защитаване позициите на католическата религия,
  • превземане или защитаване на земи, намиращи се под властта на враждебни към християнството владетели или народи
  • потъпкване на еретически движения, за разправа с непокорни на църквата или на отделни владетели хора, включително населението на цели области и държави."
Е, веднага се вижда се аналога са афишираното православие на всички русофили, които си мислят, че майка Русия ще въвежда ред и законност.  Друг е въпросът, че Русия атакува Украйна точно в началото на Великия пост, когато човек трябва да се задълбочи в молитвата си и да се отдаде на по-духовен живот. На връх Великден  руските сепаратисти, под командването на Москва, убиват няколко човека и помрачавт празниците в Украйна! Въобще някой пита ли се как украинците са изкарали Великденските празници в тази атмосфера на война, търсена по всякакъв начин от Москва? „До днес това бяха сблъсъци с минимални поражения, но оттук никой не трябва да очаква милост от нас”, заяви Вячеслав Пономарьов кметът на Славянск. тук Нима това са думи и действия на един православен водач? Какво Христово има в действията в Украйна от началото на кризата? 
Преди да започнат коментарите от типа, че и САЩ са същите и по-голямото зло, искам да ви кажа, че не целя да оправдавам и техните опустошителни, миротворчески войни! Защото никоя война не е угодна на Бог!  И така както  не подкрепям САЩ, по същата логика не подкрепям и руската инвазия в Украйна!

Целта на статията е да разкрие митовете, разпространявани от наши политици, че Русия е люлка на православните ценности, руският народ е консервативен и е за пример! В никакъв случай нямам за цел да омаловажавам светиите на Руската Православна Църква и приноса й към православния свят, нито да я дискредитирам по какъвто и да е начин,а  напротив насочил съм данните към руския народ и руското законодателство по морални и религиозни теми.

Аз като православен християнин намирам изключително грешно такова горделиво, националистическо православие. Виждаме какво може да са резултатите. А най-изненадващото е, че тези про-руски хора развяват комунистически знамена със сърп и чук и претендират да са християни! Това е нечувано, оксиморон! 
Православието не е национално, то е съборно Иисус е казал : "Няма вече юдеин, нито грък, няма роб, нито свободен....защото вие всички сте едно в Иисус  Христос ."  Та руското православие е фалшиво православие, защото няма богопомазан народ както те се опитват да изтъкнат, че сляванските народи едва ли не са новият избран народ от Бог, а пък Запада е ретрограден и анти-християнски!

Следват данни на руския Федерален Статистически Институт, социологически проучвания и няколко разсъждения за сравнение по изкривените твърдения, които се натякват от псевдо българските патриоти- рублофили  и Кремъл:

Първо твърдение: Русия е център на православието, където християнските ценности са на почит.

Всички религиозни организации  -25541, от тях към Руската православна църква-14522, което прави че 57% от регистрираните религиозни организации в Русия са традиционно православни, а 43% - други.
Прави впечатление високия брой на Свидетелите на Йехова, Протестантски църкви, Адвентистки църкви и мюсюлмански средища. За подробна информация
тук


Сега твърдението, че християнските ценности са на почит в Русия:

"Считат се за православни - 75%,  18-20 %.  - за църковници, които ходят на служба и се причастяват 2 пъти в годината" 50% смятат, че президента им не може да изповядва друга вяра от православната. 46% смятат, че в Русия няма доминираща религия, 44% смятат, че доминиращо е православието за повече
Тук

Как смятате, че влия Руската православна църква на различни сфери от обществения живот ? През 2013:
15% смятат, че РПЦ оказва силно обществено влияние в междунационалната политика, 37% казват, че РПЦ оказва несъществено влияние на общественото мнение в междунационалната политика и 40%- РПЦ въобще няма влияние, 8% не могат да отговорят.
В образованието през 2013: 9% казват, че РПЦ има влияние в Образованието, 31%, че няма съществено влияние, 53%, че няма никакво влияние и 7% не могат да отговорят.

Въпрос: Колко често изпълнявате религиозен обряд? *за 2010 година

75% казват, че са православни. 4% казват, че спазват религиозни обреди всекидневно, 3%- ежеседмично, 4%-ежемесечно, 27% - само по празници, 28%- само от време на време като има повод, 32%- не изпълняват никакви религиозни обреди и 4%- не могат да отговорят.

Четете ли Свещеното Писание? * 2010 Година
49% казват, че са го чели, а 49% казват, че никога не са го чели, 2% не могат да отговорят.

Спазвате ли Великият пост? *2014 година
30% казват, че спазват Великия пост, 69% - не го спазват, и 1% не могат да отговорят.

Какво означава за вас постът?  *2014 година

40% казват, че това е самоограничение от човек в рамките на религиозното убеждение, 20% казват, че постът е само културно-историческа традиция, 13% казват, че постът е повод за си прочистят организма, 25% казват, че за тях постът няма никакво значение и 2% не могат да отговорят.
данни ВЦИОМ тук

Как сте постили по време на Великия пост през 2013?
76% съхраняват обичайния си режим, 6% постят само последната седмица от Великия пост,  12% частично постят, 4% са издържали целия Велик пост и 2% не могат да отговорят.
данни ВЦИОМ

Кръстени ли сте?
1989: 89% казват- Да, 8%- Не и 3% не могат да отговорят
2010: 84% казват- Да, 14%- Не и 2% не могат да отговорят

Какви религиозни предписания и ритуали съблюдавате?
данни 2009год.

75% са казали, че са православни. От всички православни 17% посещават храма,, 16% отвсички православни постят, 12% отбелязват празници,  5% от всички православни спазват всички заповеди, 4% от всички православни прибягват към тайнствата, 3%- спазват и живея по съвест, 3% се молят, 2%- Поминаю усопших, 1% са на работа по време на празник и не ходят на църква, 45%- нищо не спазват и 8% се затрудняват да отговорят.

90% от руснаците празнуват Великден, но един на десет руски граждани (9%) ще дочакат вечерната служба- повечето от тях са студенти и хора над 55год. в малките градчета и селца. 
данни Интефакс


Според Интерфакс 1 милион руснаци са посетили рожденственското богослужение в московските храмове през 2008ма, а според официални данни в Москва живеят 11 милиона и 500 хиляди души.
тук

И за капак наскоро видях ето този ужасяващ клип на интервю на  Жириновски в руския Парламент от 18 април 2014 тук, той се обръща към симпатизантите му да целунат и да изнасилят една бременна журналистка и през това време й повтаря няколко пъти: "Христос Воскресе".
Това е най-малкото чисто омерзяване на християнството на официално ниво, чиста подигравка с Възкръсналия Христос и то точно на този светъл празник и то пред всички руски медии!  Е какво по-голямо Богоборчество от това да афишираш, че си православен християнин и да се подиграваш  пред ТВ по този животински начин с хората?! Хората, които са го гледали какво ли са си казали като чуват думите :"Христос воскресе" и "изнасилете я, идете да я целувате" (бута ги)?!


След кратко търсене в гугъл се вижда, че всяка година в Русия стават по няколко убийства на духовници. Това са съвременните мъченици на Църквата!


1.
Извършено е поредното убийство на свещенослужител на Руската православна църква. Това е третото убийство на православен духовник на Руската православна църква от началото на годината.
2.
Поредният убит свещеник в Русия 
На 19 ноември вечерта в 22,30 ч. е бил застрелян в Москва известният руски мисионер и апологет 35-годишният свещ. Даниил Сисоев, предстоятел на храм „Св. Тома”.
3.
Убит е известният свещеник Павел Аделгейм   Тази вечер в гр. Псков (Западна Русия, близо до границите с Естония и Латвия) в своя дом в двора на църквата "Св. Константин и Елена" е бил убит известният свещеник Павел Аделегейм. 
4. 
Ново убийство на православен свещеник в Русия  
Предстоятелят на Възнесенския храм в село Сатино-Русское в Подолския район от Подмосковието, протойерей Александър Филипов, е бил убит с изстрел в сърцето вечерта на 22 декември, вторник
5.
Убийство на свещеник на Рождество потресе Русия
Убийството на свещеник, който остави вдовица с четири деца, в нощта на Рождество Христово потресе Русия. 21 ценни икони били отмъкнати, а храмът "Св. Петър и Павел" в с. Нейво-Шайтанск бил подпален за прикриване на следите.
Това само за период то 3-5 години и то в българските вестници, а за знайните и незнайни свети мъченизи на новото време...?!
6. 
Червеният Великден- На 18 април 1993г. в първия ден на Великден в Оптинския манастир настъпва тази Пасха без край за йеромонах Василий, монах Трофим и монах Терапонт, които приемат мъченическа смърт, посечени от ръката на сатанист.
7.
Отец Александър Мен убит 1990 год. от неизвестен нападател, вероятно пиян, нанася му множество удари в областта на главата, а един от най-известните богослови и свещеници на времето си от. Александър Мен почива по-късно.
8. 
Игумен Лазар- секретар на митрополита на Крутицка и Коломенска митрополия-Ювеналия, е убит на  26 декември 1990 год.
9. Убийство на настоятелят на храм "Рождество Богородично" в Путинках- игумен  Серафим (Сергей Шлыков). Трупът на священнослужителя е намерен на 2 февруари 1991 год. в квартирата му на Красноселска улица. 10. Йеромонах Нестор, настоятел на храм "Рождество Богородично" село Жарки, Юрьевецкого район, е бил зверски убит в нощта на с 30 срещу 31 декември 1993 год. в енорийския дом. Йеромонах Нестор е бил намерен да лежи с лице надолу в локва кръв, проснат пред разпятието на Иисус Христос с никакви признаци на живот.
11. Свещеник Анатолий Чистоусов, настоятел на храм "Св. Архангел Михаил" в град Грозный, заловен в плен на чеченци и убит на 14 февруари 1996 год.
12.
Свещеник Георгий Зяблицев, високопоставен служител на Отдела за външни църковни връзки към Московската Патриаршия, убит 1997година в квартирата си след няколко часа жестоки мъчения.
13.
1997- Протойерей Александр Жарков, настоятел на петербургския храм "Преподобномъченица Елисавета" в Санкт Петербург, станал жертва на руската местна мафия, чийто глава през 2007ма е задържан на австрийската граница и екстрадиран в Русия. 14.Протоиерей Михаил Сацюк, настоятел на Свято-Никольской църква, е бил убит на 12 октомври 1998 год. Трупът му е намерен в колата, а извършителят е искал да го ограби.

Пълен списък на стотиците убити духовници в Русия от 1990 до днес тук: http://www.pravmir.ru/ubijstva-i-napadeniya-na-svyashhennikov-v-rossii-v-1990-2009-gg-spravka/#ixzz300FetheI
От листа с избитите зверски свещенослужители в Русия забелязах ужасното убийство на отец Андрей Николаев пред 2006 година, когато извършителите обливат с бензин къщата му и запалват него и цялото му семейство (жена и три деца). Снимка
тук

Друго посегателство : 30 ноември 2008 года
в храм св. Николай Чудотворец  в Бирюлеве в Южном округе Москва имало взрив. Полицията съобщава, че взривното устройство е било самоделно.
 
Според данни от руското МВР, Русия е световен лидер по брой на убийства: Днес по броят на годишните убийства и опити за убийство, Русия заема първо място в света, а с престъпленията от този тип на глава от населението (20,52 убийства на 100 хиляди население) е втората след Южна Африка (56,49). тук


Говорете ми сега за еврогей законите...
Ще представя сега  данни за Гърция, която е една от първите членки на Европейския съюз и всички закони, приети от ЕП важат и в Гърция.  

В Гърция 98% от населението се обявяват за православни.
тук
Според Евробарометър данните: 79% от гръцките граждани вярват в Бог, 16% вярват в някакъв дух или велика сила, а 4% се обявяват за атеисти.
Данни 204-207 стр.

Разводите в Гърция са 0.76 на 1,000 човека, а в Русия - 3.36 на 1000 човека. В Италия 0.87 на 1000 мовека се развеждат, в Португалия- 0.88 на 1000 човека, във Финландия 1.88 на 1000 човека, а във Великобритания- 3.08 човека на 1000.
тук

Изнасилвания на 100 хил. човека : в Русия -7038, в Гърция - 218 тук
Убийства на 100 хил. човека (2008,2009):  в Гърция  - 1.05, в Русия- 17, в Белгия-1.82,  в Дания-1.01, в Германия- 0.86, в Норвегия- 0.6... данни тук

Според данни, изнесени от Медведев общо 126 хиляди деца са били жертва на насилие в Русия през 2008. Казва още, че 1914 малки деца са починали в резултат на побой, 12 500 са изчезнали, а официалната статистика показва 760 000 непълнолетни живеят в опасни условия.
тук За сметка на това в САЩ 20 000 деца са починали рлез последните няколко години от побой на близки и родители, което е доста по-малко от статистиката в Русия, но пък е 11 пъти повече от броя на подобни случаи в  Италия или Канада. тук
Според омбудсмана за правата на децата на Руската Федерация Павел Астахов, през последното десетилетие броят на децата, които са пострадали от родителите им се е увеличил с 1,7 пъти. (тези цифри в допълнение към всички видове убийства, включват и други престъпления срещу деца). Най- отвратителното престъпление - детеубийство показва динамичен ръст.   Според Павел Астахов , миналата година са регистрирани повече от хиляда убити деца, една трета от тези престъпления, са извършени на родителите на жертвите." Основните причини за убийства и малтретиране на деца са неспокоен живот в семейството , липсата на подкрепа от страна на бащата на детето и помощ от роднини , затруднено финансово положение на семейството".

 Що се отнася за Великден в Гърция : 13.6% казват, че стоят до края на службата вечер. А в Русия видяхме, че 9% остават до края на литургията на Великден.

Гърция: Вярвате ли в Бога?  56,3% - "да" и 20%- " вероятно да". Обратно, отговори с "Не" -13% и " вероятно не" -7.7% , а 3% казват " не мога да отговоря".
тук

Според статистиката на Eurobarometer 2014
: средно за ЕС 51% вярват в Бог, 26% вярват във висша сила, 20% не вярват и 3%- не могат да отговорят. 
данни тук
В България 36% вярват в Бог,  в Гърция 79%, в Кипър - 88%, в Италия-74%, в Португалия-79%, в Румъния-92%, Чехия- 16%, Естония-18% и т.н.

Голям проблем в Русия е оскверняването на православни светини, случайте на нападения са често срещано явление в Русия.

1.
Ето едно видео (тук) на оскверняване на 2 икони в храма "Христос Спасител" в Москва", злосторникът е записан от камерите как посред бял ден излива някаква черна течност върху иконите и бяга, а по-късно е хванат от полицията.
2. В началото на 2014 година 30-годишен  жител на Виборг се опита да оскверни даровете на влъхвите донесени в московския храм "Христос Спасител" от Атон. Даровете на влъхвите не са пострадали 
информация тук
3.В нощта на 4-ти октомври 2012 г. в Москва, ул. Бакунин бяха обезобразени два храма, стоящи близо един до друг. В двора на църквата Св. Никола в Покровски беше нарязан кръст и е надраскана, с обидни думи за вярващите, стената на църквата "Въведение Богородично" в Рубцово .
снимки тук
4.
Осквернение на храм "Свято-Георгиевского собора"- в нощта на 20 август , 2012 год. двама граждани на 22 и 17 години надраскват стените на централния храм, който е в близост до Калининград, с анти-религиозни надписи и различни окултни символи.
тук
5. 
На 6 августа 2013 года в московския храм "преподобни Феодора Студита" влиза разгневена жена, която сипе обиди по енориашите и по свещеника и счупва една икона.
тук
6. На 21 февруари 2012 година феминистката група Pussy Riot извършва пънкарски молебен в храм "Христос Спасител" в Москва с обидни слова и непристойно поведение.
тук
7. На 6 януари на червения площад африканец се качва на покрива на храм "Казанского собора" и пее мюсюлмански хвалебствия. Полицията го хваща и го откарва в психиатрична болница.
видео тук
8.  На 15 октомври 2013  в храм "Григориx Неокесарийски" в центъра на Москва влизат хулигани с пистолети и заплашват с убийство църковните служители и енориашите. След това се снимат пред олтара на църквата, крещяйки обидни думи.
тук
9.  В Централния парк в  Санкт-Петербург, е счупен кръс, сложен в памет  на храма на "Св. Серафим Саровски", в криптата на който през 1916 е погребано тялото на Распутин.
тук
10.  2012 год- в град Тула, ученик надрасква сатанински символи на централния храм
тук

11. В Омск неизвестни боядисали с червена боя на православен кръст на територията на Държавния университет. Оставили бележка, в която изразяват  недоволство от политиката на църквата в подкрепа на Кремъл.
снимки тук
12. 2012 год. в Москва неизвестни оскверняват 2 православни храма с непристойни надписи.
тук


Статистика : Повечето привърженици на по-строги наказания за оскърбления на светини са сред последователите на "Единна Русия" (87%), хора над 45 години (85%). Противниците на тази идея - хората на възраст 25-34 години (16%), привържениците на извънпарламентарни партии (19 процента), невярващи (18 процента) и привържениците на неправославните религии (20 на сто).
тук През 2012 год. руския Парламент гласува наказание на 5 години затвор и 1000 рубли, което е смешно наказание според вносителят на законопроекта.

Сега ще предоставя данни за педофилията, гей общностите и зоофилията според руските закони и примери:

През 1993год. отношенията между двойки от един пол са позволени, декриминилизирани. Пред 1999 хомосексуалността е премахната от регистрите като психична болест, през 1997год.  транссексуалните получават правото да сменят легално пола си
тук.
Въпреки историческите прайдове в Русия, от 2012 насам се забелязва задържане на активисти, които парадират с ориентацията си.
В Русия хомосексуалист може да осинови дете, само ако не живее в брак с друг партньор или ако е чужденец, живеещ в държава, в която гей браковете не са позволени.  Въпреки законите, даващи права на ЛГБТ 2013 анкети показват, че 74%
от русанците казват, че хомосексуалността не трябва да бъде приемана от обществото. 
В армията могат да служат хомосексуалисти. В Москва и Санкт Петербург има гей клубове и политически организации, през 2013 в Петербург се състои марш против нетолерантността. Първата операция за смяна на пола в Русия е била през 1920г., после до 1960 са забранени.
След 1960 психиатърът Арон Белкин, един от най-добрите съветски адвокати на ЛГБТ обществото издейства позволение за операции за смяна на пола, а проф.Ирина Голубева осъществява първите такива.
От 2008 година гей партньорите могат да даряват и кръв.
При изучаване на данните за руската политика спрямо гей-обществата се забелязва, че забранителните закони влизат в сила и се
зачестяватот 2012 година насам.

Забелязват се и педофилски скандали с известни руснаци
тук , гей оргии на младежкото политическо движение "Россия молодая" през 2009г.  снимки тук
Манифестът на тази младежка организация е : "Против Западния тероризъм, експанзия и  корупция" .

Руски медии предупреждават, че в Русия има цяла вълна на сексуални насилия над деца, защото законите са меки и позволяват на 16годишни  да имат сексуален живот, без тези, които ги използват да попадат под ударите на закона.
"Атмосфера на страх , страх за децата се разпространява в цели градове и региони. През 2010 са регистрирани 384 изнасилвания на деца под 14-годишна възраст , 1766 регистрирани злоупотреби и развратни актове на деца. Остават неоткрити 1519 непълнолетни изчезнали , 513 от тях малки деца . Според медиите вината е на законодателя  и благодарение на леките закони срещу секс маниаци и перверзници -Русия се превърна в рай за педофилите."  До края на 2009 г. горната граница на наказателна отговорност за сексуален контакт с лице, ненавършило 16-годишна възраст , е бил четири години затвор . И за сексуалната злоупотреба с деца - три години. За сравнение: във Великобритания и САЩ за същото престъпление наказанието е 20 години в затвора.
тук Нещо повече Русия не подписва Европейската Конвенция за Защита на Деца от сексуални набези, която се приема в Лансалоте (Испания) през 2007 година. Русия не ратифицира конвенцията и не я подписва, което е странно, защото тогава тя е член на Съвета на Европа. Според данните всеки четвърти, пети изнасилвач в Русия се измъква с условна присъда в периода 2004-2009г.  и само двама от 36 000 изнасилвачи, през този период, са получили максималната присъда! А през периода 2004-2009г. от педофилите с условна присъда са 40% ! Само двама от хилядите осъдени педофили са получили максимална присъда- 3 години лишаване от свобода в периода 2004-2009г. тук и тук

Няколко примера :
-През 2000 г. , Анатолий Гонтаренко - многократно осъждан за изнасилване на малолетни момичета, получава 12 години затвор. Но пълната си присъда, той не  излежава. През 2007 г. с решение на съда е преждевременно освободен , а през април 2011 год., същият изнасилва и убива осемгодишно момиче!

-През 2008 г. Юджийн Воротинцев бе осъден за изнасилване на непълнолетно лице пациент в болницата . Още през 2010 г. той е освободен  от затвора. И през април 2011 година изнасилва 9 годишно момиче в същата болница. В САЩ има регистрирани и осъдени 600 хил. педофили през годините, а в Русия само 2.5 хиляди. Това показва ефектовността на полицията и институциите в борбата с педофилията в двете държави.  В САЩ например е създаден Междуведомствен център за издирване на изчезнали деца.

-Друг скандал на педофили на високо ниво в политически партии е случаят с Андрей Смирнов. В обществен скандал се превръща делото срещу задържания в Санкт Петербург педофил, 50-годишния Андрей Смирнов, който е общински съветник от "Единна Русия" - партията на руския премиер Владимир Путин. Вече било ясно, че става дума за цяла банда извратени чиновници, които устройвали сексоргии с деца. Следователите били шокирани от откровенията на насилника. Делото непрекъснато се разширява с нови подробности. Смирнов разказал и за свои съучастници в оргиите от Москва. Те заемали високи постове в образователните структури на руската столица.
всички данни тук и тук 
-През март 2011 година в района на Ростов бе заловен депутат в Парламента и бивш кандидат за губернатор на региона Волгоград ( в изборите през 2004 г. зае второ място ) Николай Волков . Той е обвинен в шест епизода на изнасилване и злоупотреба с млади момичета.
тук  и тук
- Прокурорът на Харабовска област е обвинен в изнасилване  на три непълнолетни момичета и е осъден само на 13 години лишаване от свобода !!!
тук
- Капитан в милицията на Свердловска област -  Василию Осинцеву е осъден за изнасилване на 7 годишно момиче, което намерил да играе в двора на къщата си без надзор на родителите й и я отвежда в близката гора, а в периода 2008-2009г. е обвинен за още две изнасилвания. Осъден на 19 години лишаване от свобода!!!
тук 
- Заместник прокурорът на Курилски регион Сергей Ермаков организира групови оргии с момченца под 14 годишна възраст в периода 2004-2008 година в клубът му по джудо. Осъден на 16 години затвор!
тук
 
За сравнение в САЩ, на 25 май 2011, със смъртоносна инжекция е екзекутиран един портиер, който през 1984год. изнасилил  и удушил 13 годишно момиче. От началото на 2011г. в САЩ са екзекутирани 19 души по същото обвинение.
информация тук
Държавната Дума (руският парламент) обсъжда темата за повишаване на наказанията за престъпления срещу деца, до въвеждането на смъртното наказание за педофилите. Това се случи след серия от тежки престъпления, по-специално убийството на 5- годишно момиче в Омск. Но руската съдебна система е твърде корумпирана и бавна- от примерите по-горе виждаме, че висши кадри на властта не са наказуеми с цялата строгост на закона и че много от педофилите са пускани под гаранция. Например през  2013 на 23 декември Градския съд в Москва оправдава
Владимир Тапия Фернандес, обвинен в насилие срещу малолетни и непълнолетни лица.
предава Интерфакс.ru  Според източника на "Интерфакс " в областта на правоприлагането, наказателното производство е образувано, след като 34 -годишната съпруга на пластичния хирург казва, че той се е опитвал да малтретира сексуално децата си през 1998 г. и 2006 г. Но по-късно е оправдан от съда.

Сега за зоофилията и къде тя е разрешена:
В Австралия, Белгия,  Канада, Франция, Германия, Холандия, Полша зоофилията според законодателството е НЕлегална. А в Русия, тайланд, Бразилия и Финландия тя е легална! 
тук

Накрая малко доза руски морал из блоговете 
Внимание снимки +18 .

Тези и много други неморални деяния се извършват и в държави н ЕС, но в по-малък размер, защото има работещо правосъдие, няма корупция на такова ниво както в Русия и законите се прилагат маскимално добре.





Гласувай:
6



1. mglishev - Толкова по въпроса
27.04.2014 18:18
за "великата православна страна". Много хора смятат, че Русия е заселена с добри християни. Обаче първо - там има много невежи хорица, които не са наясно какво точно е християнство, но поне могат да минат за чистосърдечни. Второ - там има много хора, които до вчера са били официални атеисти, а днес са православни само от патриотизъм. Ако утре Кремъл смени курса, ще станат и хиндуисти. Трето - в Русия има огромни религиозни малцинства - мюсюлмани, анимисти, какви ли не. Остава относително малък процент хора, които не просто са православни по име или по етнокултурна принадлежност, а по дълбоко лично убеждение.
Разбира се, да бъдеш католик или православен не значи да си велик патриот и непременно да се биеш в гърдите в полза на правителството, а да вярваш в живия Бог и да вършиш или да не вършиш определени неща. Това е трудно за осъзнаване и в Русия, и в България, и в Сърбия. Православен те правят изповедта, молитвата, причастието, милостта и покаянието, а не политическите лозунги.
цитирай
2. blackpredator - Поздрави за труда!
28.04.2014 15:27
Всепак, намирам постинга за едностранен. Това като антипод на манипулативен.
За протокола съм твърд агностик, но живеещ тука де.:)
За да има смисъл написаното, не е достатъчна базата от факти. Твърде латерално е, няма обем.
Няма да правя разбор, но примерно некоректно е да споменеш Норвегия без Брейвик. Както е некоректно и аз да смятам, че средностатистическото трябва да го включва. Или пък примерите с Гърция, най-православната според мен.
За да има реално измерение, обем, както казах по-горе, трябва да се изтъкват и причините. Защо са малко православните /според теб/ в Русия и колко много в Гърция. Ами Гърция в последните 100 години ще станат, не е имала ВОСР и възпитание след нея. Ако използвам йезуитския ти метод за статистика и сравнение, въпреки нея, в гърция има N православни, а в Русия в пъти xN.

Много е хубав постингът, но не удовлетворява заглавието.
Гнус е религията да бъде политика.
Не гейско, педерастко е...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tomekki
Категория: Политика
Прочетен: 28590
Постинги: 5
Коментари: 11
Гласове: 7
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031